Nieuws

Het Kerkje van Markenbinnen

Kunst, Cultuur & Kerk 

Nieuws:

Op vrijdag 24 november 2017

presenteren wij

 

Jong Talent van het

Conservatorium van Amsterdam - 15 -

 

Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano), twee jonge Russische musici met een indrukwekkende staat van dienst zullen deze avond werken van Debussy ten gehore brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit duo bestaande is een van de meest interessante ensembles die vandaag in de kamermuziekwereld optreden. Deze zeldzame combinatie van saxofoon en piano werd in 2006 een feit toen het duo hun eerste prijs won op het prestigieuze festival in Moskou.

 

Vitaly Vatulya (saxofonist) is een van de meest opvallende jonge saxofonisten van Rusland. Hij is in Moskou geboren in 1987. Vitaly begon zijn muziekopleiding op 7, en op 13-jarige leeftijd won hij een nationale wedstrijd genaamd 'Young Virtuoso' in Simferopol, Oekraïne. Later won hij diverse onderscheidingen bij de Europese Contest (Gap, Frankrijk) en de 'Classical Heritage' International Competition (Moskou, Rusland), Vatulya speelt zowel als solist en ensemble speler, geeft concerten in Rusland en in het buitenland. Hij speelt met de vooraanstaande Russische orkesten, waaronder het Moskou Staats Symfonieorkest en is een vaste performer in het St. Petersburg House of Music.

Maria Nemtsova (pianiste) is in 1984 in Moskou, Rusland geboren en begon op vijfjarige leeftijd de piano te spelen.Op haar zesde won ze haar eerste wedstrijd. In 1998 werd ze toegelaten tot het prestigieuze Tchaikovsky Moscow Conservatory Academic College. Ze heeft diverse internationale piano wedstrijden gewonnen waaronder Rusland, Italië, Oostenrijk en de VS. Maria heeft op belangrijke locaties over de hele wereld opgetreden, zoals Carnegie Weil Recital Hall in New York, Steinway Hall in Londen, Boesendorfer Hall in Wenen en vele anderen.

 

Beide zijn initiators van het liefdadigheidsproject 'Muziek - voor vrede' (www.music-peace.com), die concerten en masterclasses omvat voor jonge muzikanten die in de hedendaagse conflictgebieden leven.

 

Het concert begint om 20.15 uur.

De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het kerkje wordt op prijs gesteld.

U kunt zich vooraf aanmelden op secretariaat@kerkjemarkenbinnen.nl. Gewoon binnenlopen is uiteraard ook mogelijk. U bent van harte welkom!